MICRO-CONTENT PRODUCTION STUDIO

Vi vet att produkter och tjänster inte säljer i sociala medier, utan att det är högkvalitativt och framförallt rätt innehåll som säljer.

Efter att ha utökat vår tjänster inom produktion så presenterar vi oss nu stolt som Sveriges första Micro-Content Production Studio.

Micro-Content Production Studio

Vi producerar micro-content för varumärken, publishers och influencers i mobila sociala medier. Vårt team specialiserar sig på micro-videos, serier, social content och annonser för mobila format. Fokus ligger på Instagram, Snapchat och andra framstående videoplattformar. Vi erbjuder nu alla våra kunder “högkvalitativt innehåll som är anpassat för mobila format till ett kostnadseffektivt pris”.

Content har alltid varit hjärtat i wicked. Den senaste tiden har vi jobbat stenhårt för att utöka våra tjänster inom micro-content till förmånliga priser. Vi är specialister på innehåll som är anpassat för mobila format. Vi skräddarsyr innehållet efter platform för att skapa interaktion, engagemang och viralt buzz.

Micro-content, hetare än någonsin!

Vi hjälper många av våra kunder med micro-content i form av video. Just video i sociala medier har aldrig varit mer populärt än nu och enligt Cisco utgör video 55% av all mobiltrafik. Alla de stora plattformarna satsar på att utveckla sina videofunktioner och Instagrams senaste satsning ”Stories” är ännu ett tecken på trenden. I april avslöjade Snapchat att man har 10 miljarder videovisningar om dagen och motsvarande siffra för Facebook är 8 miljarder från November 2015. Enligt Invodo så växte video visningar i mobilen 6x snabbare än på desktop under 2015. En undersökning av Brightcove visar att social video genererar 1200% fler delningar än text och bilder gemensamt. Cisco förutspår att mobil video kommer att öka 11x mellan 2015 och 2020. Är du med på tåget?

9:16

Men video blir inte bara populärare, utan det uppstår även fler format och det är här vi är behjälpliga med att producera micro-content anpassat efter rätt format. För att summera videons historia så har den gått från att vara kvadratisk (4:3) i gamla TV-burken till widescreen (16:9) på din flashiga platt-TV eller Mac och nu är den vertikal (9:16) i mobilen.
”Men du ska ju vända på mobilen!” brukade många utbrista när du höll mobilen upprätt och kollade på video. Men mobilen är ju designad för att ligga upprätt i handen? Efter en klumpig manöver när mobilen sedan vilade vågrätt i handen så insåg du hur nära besläktad du är med gorillan då tummen blev helt orörlig! Det gick ju inte att scrolla längre! Och för varje ny smartphone modell så växte mobilen ytterligare vilket snart gjorde att en ensam handflata fick balansera denna 138g tunga best. Mushandled någon?

9x fler ser klart en video som är vertikal än horisontell

Giganterna i sociala medier har äntligen kommit till insikt! Nu vill de att du ska producera micro-content i stående format. Det är bekvämare att läsa och titta på innehåll i stående format. Framförallt om vi ser till mediakonsumenternas beteende. Vi konsumerar mycket micro-content i farten – på bussen, i matkön osv – när en hand ofta är upptagen med att bära en väska eller matkasse. Facebook har skämt bort oss med live-videos i stående format, Instagram har som sagt välsignat oss med sin Snapchat kopia ”Stories” för att locka oss att producera stående micro-content och Snapchat (kungen av vertikal video) har börjat med serier i ett vertikalt format. Plus, konsumenterna roterar inte på mobilen i samma utsträckning. Det bevisar statstiken. Sannolikheten att en tittare ser en hel video är 9x högre om den är i vertikalt format än liggandes enligt Snapchat själva. MTV’s Video Music Awards 2016 är ytterligare ett bevis på micro-content och de nya formatens styrka. På Snapchat såg 21 miljoner tittare MTV’s Live Story (75% ökning från förra året) och över 30 miljoner såg deras micro-content som publicerades på deras konto. Att jämföra med 6.5 miljoner tittare i linjär-TV fördelat över 11 olika kanaler, ett tapp på 34% i jämförelse med förra året. Har du anpassat ditt innehåll för vertikalt tittande ännu?

“Det kallas porträttläge av en anledning”

Men det är inte bara bekvämare att konsumera micro-content vertikalt. Det ger även nya möjligheter för storytelling! Det är ett mer naturligt format att rama in produkter och människor. “Det kallas porträttläge av en anledning” säger Nick Bell, vice president of content på Snapchat till Wall Street Journal. Det vertikala formatet låter oss fokusera tittarens uppmärksamhet på ett utvalt objekt i scenen. Primärt är produkten eller personen i fokus, sekundärt miljön. Vill du veta mer om hur du ska använda micro-content? Kontakta oss idag så hjälper vi dig!

Ljudlöst micro-content?

Ett tips vi gärna delar med oss av är att micro-content ska fungera ljudlöst. Ha det i åtanke framförallt när ni skapar videomaterial. Tillbaka till matkassan. Vi har alla varit där. Kön är lång och blodsockernivån är på en “all time low”. För att fördriva tiden tar du fram din smartphone och gläds av att du nu slipper att rotera mobilen för att kolla på video. Du scrollar och fastnar för en video med söta katter. Du stannar och som en blixt från en klar himmel så kickar den automatiska uppspelningen igång och Dr Bombay pumpar i bakgrunden. Snabbt som katten scrollar du bort från videon så långt det bara går. Som innehållsskapare vill du alltså producera innehåll som kan ses ljudlöst vid tillfällen som dessa. Därför måste du jobba med din storytelling så att all din relevanta information framgår även utan ljud. Stumfilmen har med andra ord gjort comeback i ny tappning så gör Charlie Chaplin stolt!
Med eller utan ljud handlar micro-content framförallt om att engagera, aktivera och skapa buzz. Tillskillnad från annat passivt videomaterial du hittar i traditionella medier, så ska du med micro-content kommunicera och starta en dialog. En tvåvägskommunikation involverar tittaren och öppnar upp för att spendera längre tid med denne, vilket ökar konverteringsgraden.

Från Snapchatserier till interaktiva Instagramvideos

Det är en utmaning att stå ut i mediabruset idag, även på plattformar som Snapchat och Instagram. Vi är experter på plattformarna och deras format. Vi älskar micro-content och har producerat programserier och annonser så väl som drivit flera varumärkens kanaler. Vi är experter på micro-content och de ”nya” formaten. Vårt erbjudande är enkelt: En kontakt för innehåll skräddarsytt efter format till ett förmånligt pris.
Vi producerar wicked videos, serier, social content och annonsering för mobila format. Vårt team specialiserar sig på produktion för nya format som Snapchat, Instagram och andra framträdande videoplattformar. Vi producerar allt in-house och producerar mobilanpassat innehåll till varumärkens egna kanaler så väl som tillsammans med talangfulla innehållsskapare. Där många tar betalt för att placera en produkt i en framstående profils flöde så erbjuder vi ett team som producerar innehållet tillsammans med dem. Vi ger dem inte bara en produkt i handen utan redigerar hela videos tillsammans med dem för en snarlik kostnad. Micro-content is king!
Så hjälper vi er:
  • Helhetslöning som anpassas efter era behov, och ni slipper synka med flera olika byråer. Vi är en produktionsbyrå, social mediabyrå och influencer-nätverk i ett. 
  • En kontakt och inga mellanhänder innebär kostnadseffektiv och tidseffektiv produktion. 
  • Vi anpassar innehållet efter varje unikt format (Snapchat, Instagram, Youtube etc), och lägger inte onödiga resurser på att ta fram innehåll som inte passar för formatet.
  • Vi erbjuder produktion, distribution och mätning i ett paket. 

Se mer av vårt Micro-Content här!

About Robin Årman

I am one of the proud founders of Wicked Society! I hope you enjoy our site, you are most welcome to be here. Hope I will hear from you soon! - robin@wickedsverige.se